Plusnet Usergroup

All Users - The Open Forum => Announcements => Topic started by: lmartin on July 18, 2007, 11:30:04 am



Title: Portal Issues
Post by: lmartin on July 18, 2007, 11:30:04 am
Hi guys,

Just a quickie to let you know we're currently investigating an issue with the Portals being unavailable.  Some internal customer management systems are also unavailable at this time.

This is being worked as a Priority 1 problem.

Thanks,
Liam


Title: Re: Portal Issues
Post by: lmartin on July 18, 2007, 11:37:53 am
Problem resolved - now back.

Cheers,
Liam


Title: Re: Portal Issues
Post by: dhookham on July 18, 2007, 01:41:16 pm
Hi guys,

Just a quickie to let you know we're currently investigating an issue with the Portals being unavailable.  Some internal customer management systems are also unavailable at this time.

This is being worked as a Priority 1 problem.

Interesting... I noticed the holding page was up at about 3am, but assumed it was some maintenance window I'd missed.


Title: Re: Portal Issues
Post by: spraxyt on July 18, 2007, 02:13:57 pm
... I noticed the holding page was up at about 3am, but assumed it was some maintenance window I'd missed.
The early hours one was (link (http://usertools.plus.net/status/archive/1184676686.htm)), but the daytime one wasn't.


Title: Re: Portal Issues
Post by: dhookham on July 18, 2007, 02:44:41 pm
/me makes a mental note to clear out the rss cache as he didn't see that on the feed


Title: Re: Portal Issues
Post by: billbow on July 18, 2007, 09:35:22 pm
I noticed that there was a hold page at midnight on the Metronet portal but now warning or reason has appeared as far as I know.


Title: Re: Portal Issues
Post by: dtomlinson on July 18, 2007, 10:23:45 pm
Not as easy to post a link to but there's a maintenance post here:

http://portal.metronet.co.uk/supportpages.html?a=2&support_action=archive

Planned Systems Maintenance - Wednesday 18th July 00:01 - 04:00


Title: Re: Portal Issues
Post by: dhookham on July 18, 2007, 11:31:34 pm
/me grrs as he realises the reason his referral image isn't showing is not that PN is being flakey, but that Kaspersky has a thing about that size gif and blocks all but 2 of them  :-(


Title: Re: Portal Issues
Post by: Oldjim on July 19, 2007, 10:02:27 am
Can you give me a link to the page with the problem so that I can check if my KIS settings also block the pictures


Title: Re: Portal Issues
Post by: dhookham on July 19, 2007, 11:48:32 am
Can you give me a link to the page with the problem so that I can check if my KIS settings also block the pictures

http://portal.plus.net/my.html?action=mydiscount_static_info&r_action=Make_A_Referral&strMakeAReferralAction=Banner (http://portal.plus.net/my.html?action=mydiscount_static_info&r_action=Make_A_Referral&strMakeAReferralAction=Banner)

The only ones that show on my KIS'd machine are the top broadband banner and the second dial-up one.


Title: Re: Portal Issues
Post by: Oldjim on July 19, 2007, 01:05:52 pm
OK
Have duplicated the problem.
The problem is that in the KIS antibanner settings there is a general block on *468x60* which falls foul of this instruction on the page
   <td class="text-title"><img src="/images/referrals/adsl-broadband/super-fast/468x60_8mb-broadband.gif" width="468" height="60"></td>
Unchecking the above general block fixes it as per this picture
Perhaps PlusNet should look at the page coding
 (http://www.holtlane.plus.com/images/KIS.gif)


Title: Re: Portal Issues
Post by: billbow on July 19, 2007, 10:50:15 pm
Not as easy to post a link to but there's a maintenance post here:

http://portal.metronet.co.uk/supportpages.html?a=2&support_action=archive

Planned Systems Maintenance - Wednesday 18th July 00:01 - 04:00

Thanks Dave.

Whatever happened for the plans for http://www.servicestatus.net?
The Metronet page http://portal.metronet.co.uk/supportpages.html?a=2 still points to it but it is no longer used for Metronet portal issues - shame  :-(